2013. december 24., kedd

1. fejezet/ I. Kezdetek

Tisztelt Olvasóim! A Crime Time topic alatti bejegyzéseimmel szeretném közre adni a saját írású krimimet. Kommentálni lehet bátran, építő kritikákat elfogadok.
Szeretettel Dávid :)


Véres bér

Előszó az olvasóhoz: Kedves olvasó, ha most kezébe veszi, e könyvet tanúja lehet miként lesz egy ember bűnös és miként ébredhet rá bűnösségére. E könyv hivatott bemutatni az emberi elme rejtelmeit, egy izgalmas, de mégis hát borzongató krimin keresztül. Bemutatja hogyan lesz rablóból pandúr. Történetünk a 80-as évek New Yorkjába kalauzol el bennünket, bemutatva az akkori emberek életét, mindennapjait. Főhőse egy teljesen átlagos hétköznapi ember. Akinek cseppet sem hétköznapi életét leírva megpróbálok rávilágítani az emberi gyarlóságra és a bűnből való feloldozásra.

Első fejezet
Edward Bolton egy átlagos New yorki lakos volt, feleségével, Bellával és gyönyörű kislányukkal Mollyval egy New yorki családi házban éltek. Edward egy New yorki multi nacionális cégnél a Hampton’s-nál dolgozott, mint irodai alkalmazott, kielégítő fizetés mellett. Bella egy ügynökségnél volt osztályvezető de Molly születése után szülési szabadságra ment. Így Edward maradt az egyetlen kenyérkereső. De ez a történet még csak most kezdődik…

Egy hétfői reggelen a nyúzott Edward az éjjeli szekrényen lévő órájára pillantott, és mivel látta, hogy már reggel hat óra elmúlt, tudta fel kell kelnie különben, elkéshet a munkából, vagy a reggel csúcsforgalomba keveredhet. Az ágyából kikelve a nyitott szobaajtón keresztül a friss kávé illata csapta meg orrát. Felöltötte magára irodai egyenruháját, még utoljára megnézte magát a gardrób tükrében és igazított egyet a nyakkendőjén majd felvette a kedvenc barna bőrcipőjét és elindult a konyha felé. Ennyi év házasság után már automatikusan tudta, a kávé mellett bizony Bella is ott fogja várni őt a konyhában,. Ez így is lett. a kávé, mint rendszerint, most is így volt a kávé az asztalra volt készítve mellette a friss újság. 
Edward felesége Bella egy gyönyörű fiatal nő volt hosszú vállig érő gesztenyebarna haja smaragdzöld szemmel párosítva különösen széppé tette, karcsú alakja, formás már csak a fokozták a szépségét. Edward forró szerelmes csókkal köszöntve feleségét leült az asztalhoz, és elkezdte kortyolgatni a még forró kávéját. Bella leüt mellé:
-          Nehéz napod lesz ma drágám?
-         --  Nem, csak a főnök nehogy úgy gondolja, hogy a havi pénzügyi összegzést ma kell, megírjam
-         -- Biztos nem fogja, neki is van szíve.
-          - Van, csak ez ritkán mutatkozik meg

Edward a kávé elfogyasztása után köszönetképp még egy forró csókot adott Bellának, és sietve elindult az újsággal a hóna alatt a bejárati ajtó felé.
Kilépve a garázsuk felé vette az irányt, hogy kiálljon az autójával, sietősen kapkodva lépteit mivel az idő rohant, kiállt a garázsból beszállt az autóba, és elindult a munka helye felé. Edward egy régi típusú 67-es, királykék Ford Mustanggal járt dolgozni. A cég nem volt messze a lakásuktól, de a reggeli dugóban a 15 perces autóút, hosszú órákká nyúlt az bedugult forgalomban állva, ez a nap sem volt kivétel, az út lassúságát még az is tetézte, hogy ráadásul hétfő reggel volt, amikor az emberek értelemszerűen be voltak lassulva. De Edward megúszta 8 óra előtt 5 perccel beért és még pont volt ideje beérni az előtérbe mielőtt a főnök öblös hangját meghallotta volna.

Ugyanis Edward főnöke Bill Hamptons Jr. Az öreg Peter Hamptons fia. Az apja jó szívű ember hírében állt jóságosnak ismerték, de apja halála után a dolgozók tudták nem jó idők köszöntenek be, ha Billy beleül a főnöki székbe. Jól gondolták ugyanis egy köpcös enyhén túlsúlyos külsőhöz kemény szívtelen jellem is tartozott, nem volt túl kegyes a dolgozókhoz, ha valaki kéréssel ment hozzá egyből el lett küldve, vagy le lett korholva.

A főnökét meglátva tisztelettudóan, nyájas hangon köszönt. Mielőtt beszálltak volna a földszinten lévő liftbe.
-         -- Jó reggelt uram.
-         -- Jó reggelt Bolton. Szép napunk van nemde?
-        -- De, uram, csodálatos
Edward szavaiban érezni lehetett azt a maró undorral kevert iróniát amennyire utált a főnökével négyszemközt beszélni, még ha ilyen kis dologról is legyen szó
-         --  Hogy van a kedves felesége és a lánya?
-          -- Köszönöm kérdést főnök mindketten jól vannak, a kis Molly pénteken lesz 3 éves
-          -- Ó akkor bizonyára nagy ünneplés lesz?
-          -- Bizonyára. (Ha nem kell, akkor is bent maradnom) gondolta magában.
Ha Edward a főnökével beszélt az észrevehető volt, mivel jóval magasabb volt a főnökénél, és ha beszélt azt általában mindenki hallotta. Edward egy magas barna hajú barna szemű jó vágású, barátságos, szívélyes fiatalember volt, aki a 20-as évei végén járt. Szinte a főnöke fölé nőtt, ha behívatta, vagy csak egyszerűen találkoztak a különbség szembetűnő volt.
A reggeli kínos találkozó után már, nem találkozott Edward Billel, ez a nap hátralévő részében már nem jelentett akkora gondot mivel, ha találkoztak az általában két dolgot jelentett. Vagy ismét kínos beszélgetésbe kellett kezdenie, vagy Billnek eszébe jutott egy plusz feladat, ami biztos túlórát jelentett Edwardnak. Ezért örült különösen hogy rendben tudott a munkára koncentrálni egészen délután négyig. Miután beült a Mustangjába alig várta, hogy hazaérhessen és végre Mollyval és Bellával együtt lehessen. Fél öt felé járt és a Mustang szép lassan begördült a ház elé, Bella már a V8-as motor dübörgő hangjából tudta Edward hazaérkezett. Mire a kulcs fordult a zárban Bella már az ajtónál állt és várta, hogy a férje belépjen az ajtón. Edward csókkal üdvözölte feleségét. Majd az akasztósorhoz lépve felakasztotta kalapját az egyik kampóra. Bella érdeklődve figyelte férje rutinos mozdulatait, majd megkérdezte.
-         - Nem vagy éhes? Megmelegítettem az ebédet.
-         -  De, köszönöm kérdésed farkaséhes vagyok
-          - Paradicsomleves van és Ravioli megfelel?
-          - Tökéletes te mindig tudod, mivel lehet megfogni
-          - Ismerlek már ennyi év után

Ugyanis Edward és Bella 6 éve voltak házasok az esküvőt 1980. május 27.-én tartották a szűk család körében.
Edward leült a konyhaasztalhoz és nekilátott a gőzölgő leves kanalazásának Bella figyelte férjét, ízlik-e neki az aznapi ebéd,
-        -   És hogy telt a napod?
-          - Fárasztó volt, volt reggel egy kellemetlen beszélgetésem Billel
-          - Valami komoly?
-          - Nem nem semmi csak felőletek érdeklődött és a napi teendőket beszéltük át
-          -. Rendben csak ez hittem valami baj van a cégnél.
Ha Billről volt szó Bella nem igazán mutatott érzelmeket, inkább férjéért aggódott, mert pontosan tudta, hogy egy apró félreértés akár Edward állásába is kerülhet.
-          - És hol van az én kis hercegnőm? – kérdezte Edward
-          - Éppen alszik, úgyhogy ne ébreszd fel
-          - Rendben nem fogom, csak bemegyek és adok egy puszit az arcára attól biztos nem ébred fel.
Így Edward elindult a kis Molly szobája felé halkan benyitott. A szobába csend honolt. Belépett, a kicsi lány békésen aludt Edward odalépett hozzá egy puszit adott az arcára majd szép lassan lábujjhegyen távozott a szobából.
A nap hátralevő része már a megszokott rendben telt. Bella a vacsorát készítette míg Edward a dolgozószobájában épp a céges pappírokat nézte át. Időnként kiment a konyhába egy kávé erejéig, vagy benyitott Molly szobájába ellenőrizve, hogy a kicsi még mindig békésen alszik-e? Edward meggyőződéssel állította, hogy Molly az anyja vonásait örökölte. Születése után is már látszódott, de most, hogy közeledett a 3 éves kor felé Edward egyre biztosabb volt benne. hisz lányának ugyanolyan barna hosszú haja volt és olyan zöld szemei, amelyet csak az anyjától örökölhetett, egy dolog volt az orra, amit biztos, hogy Edwardtól örökölt.
Szép lassan beesteledett a Bolton házban. Edward és Bella a vacsorához készültek, Molly időközben felébredt és Bella karjaiban nyugodva, nézelődött körbe-körbe. A család helyet foglalva az asztal körül, nekikezdtek a vacsorának. Bella könnyed szendvicskrémet kevert pirítóssal fogyasztva remek vacsora volt az egész családnak. Miután végeztek Bella elvitte lányát a fürdőszobába, mert eljött az esti fürdetés ideje. Ezt naponta felváltva csinálták Edwarddal. Miután Bella megfürdette és lefektette az ágyába, Mollyt adott egy jó éjt, puszit lányának, majd ő is elindult a hálószobájuk felé, hogy lefekvéshez készülődjön. Edward már az ágyban feküdt kedvenc pizsamájában, és várta, hogy neje is elfoglalja méltó helyét mellette. Még a sötétben pár szót beszéltek egymással, De negyed óra múlva már mindketten érezték az álmosságot magukon. Edward még adott egy utolsó csókot Bellának majd egymás karjaiban édes álomba merültek.

1 megjegyzés:

 1. Hellobello:)
  Az eloszo elegge felkelti az emberek erdeklodeset, es jonak tunik a tortenet:)
  Az elso dolog ami nem annyira tetszett, hogy belul a lakast nem nagyon jellemezted, de erre azt is rafoghatod h fantaziara bizod. Szemely szerint nekem hianyzott belole de lehet h csak nekem...:D
  Meg a masik dolog ami kicsit furcsa volt h Edwardnak miert volt annyira kinos csak egy ket perces beszelgetes a fonokevel, annyira h mèg otthon is elmondja?
  de amennyit irtal a fonokerol, szinte erzem h vele lesz a kesobbiek valami amitol a csavonak megvaltozik az elete:D
  Ugye a konyv nem E/1-be jatszodik, de azert remelem h a kovetkezo fejezetekben azt is leirod miket gondol Edward, Bella stb h aterezze az olvaso is:))))
  Csak így tovabb!:))))

  VálaszTörlés